Kennismaking

Pre-dans kinderen

Via de methodiek van Helma Zenner wordt er op een zeer speelse manier met dans en beweging gewerkt. Plezier beleven neemt een centrale plaats in; elke les is een feestje! Toch proberen we bepaalde doelen te bereiken; deze kunnen van fysieke, cognitieve of sociale aard zijn, evenals psychomotorisch. De eigenlijke jazzdans komt nog niet aan bod.
(www.zennerdancemasters.nl)

Jazzdans

Op moderne muziek wordt gestreefd naar een degelijke danstechnische basis. Het dansen zelf staat centraal. Jazzdans is een veelomvattende stijl met invloeden uit hip-hop (street jazz, funky jazz), hedendaagse dans (modern jazz) en klassiek ballet (lyrical jazz). Elke les verloopt volgens hetzelfde schema: opwarming, techniekdeel, lenigheid, verplaatsing en dans. De verschillende groepen zijn ingedeeld volgens leeftijd en/of dansniveau.

Hedendaagse dans

In deze lessen wordt gewerkt vanuit moderne danstechnieken met aandacht voor ruimtegebruik, grondwerk, ademhaling, natuurlijkheid en explosiviteit. Door middel van improvisatie wordt de creativiteit van de danser gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat er een eigen bewegingsvocabulaire wordt ontwikkeld.

Aerobbbics

Zoals vanouds: een combinatie van aƫrobe opwarming en spierversterkende oefeningen voor Buik, Borst en Billen op het ritme van hippe muziek. We werken aan de conditie en een goed figuur.