top of page
VDE_0746.jpg

Danslessen

Stijlen en groepen

Naargelang jouw leeftijd en danservaring volg je wekelijkse danslessen in een kinder- jongeren- of volwassenengroep. Daarnaast organiseren we ook geregeld een lessenreeks in een specifieke dansstijl onder leiding van één van onze vaste gastchoreografen.

Pre-dans | Jazz dansFitness BBBHedendaagse dansHiphop

pre-dans
jazz dans
Kleuters.jpg

PRE-DANS

Kleuters

Er wordt op een speelse manier met dans en beweging gewerkt. Alle basisvaardigheden die nodig zijn om een danser te worden, komen aan bod. Plezier beleven neemt een centrale plaats in; elke les is een feestje! De eigenlijke jazzdans komt nog niet aan bod.

348333124_738165808311002_731269372899016048_n.jpg

JAZZDANS

Kinderen - Jongeren - Volwassenen

Op moderne muziek wordt gestreefd naar een degelijke danstechnische basis. Het dansen zelf staat centraal. Jazzdans is een veelomvattende stijl met invloeden uit hip - hop (street jazz, funky jazz), hedendaagse dans (modern jazz) en klassiek ballet (lyrical jazz).

DSC_0214.JPG

FITNESS

AeroBBBics

Zoals vanouds: een combinatie van aërobe opwarming en spierversterkende oefeningen voor Buik, Borst en Billen op het ritme van hippe muziek. We werken aan de conditie en een goed figuur.

VDE_0770.jpg

HEDENDAAGSE DANS

Jongeren - Volwassenen

In deze lessen wordt gewerkt vanuit moderne danstechnieken met aandacht voor ruimtegebruik, grondwerk, ademhaling, natuurlijkheid en explosiviteit. Door middel van improvisatie wordt de creativiteit van de danser gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat er een eigen bewegingsvocabulaire wordt ontwikkeld.

32454854_227759484656876_2273831917876936704_n.jpg

HIPHOP

Kinderen

Hiphop dance is een street dance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Het is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.

aerobbbics
hedendaage dans
hiphop

STAGES MET GASTCHOREOGRAFEN

Om de leden van de groep de kans te geven zich in verschillende stijlen te bekwamen, zullen we ook dit jaar regelmatig gast - stages organiseren met externe lesgevers voor klassiek ballet, hedendaagse dans, modern, hiphop en dansimprovisatie.

 

In de loop van het schooljaar worden leden op de hoogte gebracht.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Updates hiervan vindt je op onze sociale media.

bottom of page